Orele de liniste la bloc

Orele de liniste la bloc! Ce faceţi dacă sunteţi deranjat in acest interval orar?

În cazul in care se întâmpla sa fiti deranjați de vecini cu care conviețuiți la bloc mai ales după orele 22:00 pentru muzica data tare sau petrecerile in apartamente, este bine de știut ce aveti de facut si ce lege vă apară dreptul la liniște.

In astfel de situații mai ales atunci cand vecinul nu prea are de gând sa înțeleagă, cel mai simplu este sa apelati 112 pentru a formula o reclamație.

Pregatirea pentru interevetia politiei.

De multe ori astfel de metode nu dau roade iar echipajul de politie sosit la fata locului este posibil sa nu aibă acces in scara. Daca nu găsește nimic deosebit la o prima evaluare s-ar putea ca tu sa fi cel amendat deoarece ai facut o reclamație fara temei.

In astfel de situații este bine sa te asiguri ca cel puțin pana la intervenția echipajului de politie petrecerea sa fie inca in toi. La dispecerat sa menționați ca echipajul de politie va putea sa vă contacteze pentru a le facilita accesul in bloc. Puteti chiar să ii întâmpinati pentru a le indica exact locul de unde vine gălăgia. Este bine sa adunati probe suficiente, filmări cu telefonul mobil, pentru a argumenta suplimentar fată de cele constatate de politie, la plângere.

Orele de liniste la bloc
Orele de liniste la bloc

Norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Legea 61/1991 republicata in 7 februarie 2014 include modificările aduse prin următoarele acte: L 11/2020; L 192/2019. Ultimul amendament în 26 ianuarie 2020 reglementeaza situatiile in care se incalca dreptul la liniste a cetateanului.

Daca in 2019 amenzile porneau de la 200 lei si ajungeau pana la 1500 lei ei bine azi cu ultimele amendamente amenzile sunt de la 1000 lei la 3000 lei pentru tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00-8:00 şi 13:00 – 14:00 — de către orice persoană — prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora.

Cred ca in ziua de azi prea putini locatari de bloc mai pot tolera comportament de acest gen. In oras sunt suficiente localuri de orice gen pentru a petrece cu prietenii fara sa deranjati tot blocul.

Cei sanctionati pot contesta procesul verbal de amenda in termen de 15 zile de la comunicarea lui. Plangerea se solutioneaza de catre judecatorie.

Citeste si ...

error: Continutul este protejat !!!