De ce merg prost lucrurile in asociatiile de proprietari. Decizii.

     In asociatiile de proprietari deciziile sunt cel mai adesea greu de luat. Pana sa se miste lururile intr-o asociatie de proprietari de cele mai multe ori nervii sunt intinsi la maxim, lumea satula de teorii si explicatii iar administratorul se vede intr-o situatie destul de nefavorabila, trebuie sa rezolve situatii imposibile fara o decize din partea CE (comitet executiv) sau AGA (adunarea generala a asociatilor). Daca o face in lipsa unei decizii s-ar putea sa se afle in situatia de a fi dat in judecata de unul din locatari si poate fi bun de plata sau in situatia in care nu ia masuri pentru ca nu exista o decizie sa fie pus „la zid” din lipsa de implicare. Cel mai adesea deciziile sunt cel mai greu de luat pentru ca de cele mai multe ori planeaza suspiciuni asupra celorlalti, cum ca ar avea un interes, sau ca cineva ar avea de castigat din asta, dar nu este bine pentru ca in acest mod lucrurile raman nerezolvate si lipsa de implicare dispare. Ca sa mearga totul struna cateodata este nevoie sa facem si ce nu ne convine pentru ca problemele sa fie rezolvate. Cele mai grele decizii se iau in situatia in care in jurul evenimentului se invart sume mari de bani pentru ca nimeni nu vrea sa fie raspunzatoar de un eventual esec si uite asa din nou problemele stau pe loc sau mai rau se ajunge la prejudicii.

     In astfel de situatii se afla multi administratorilor de bloc care sunt nevoiti sa ia decizii de unii singuri ca problemele sa fie rezolvate sau sa alerge dupa semnaturi pe la membrii CE sau si mai rau sa bata pe la usi sa stranga 50%+ 1 semnatura pentru o decizie majoritara. In situatii in care conducerea nu este implicata si presedintii si/sau membrii CE sunt pusi in funtii ca sa fie cineva iar cei care conduc o fac doar pentru ca le place dar nu stiu este coktail-ul perfect pentru un esec total. Cele mai nefavorabile situatii sunt atunci cand la conducerea asociatiei prin anumite conjuncturi sau recomandari ajung persoane care scopul lor nu este altul decat a beneficia de remuneatia respectiva si a rezolva asa spusele probleme prin interese sau interpusi.

     Ca lucrurile sa mearga bine trebuiesc identificate persoanele dintre membrii asociatiei de proprietari care nu neaparat doresc sa ocupe aceste functii dar ele sunt capabile sa ia decizii corecte pentru binele comunitatii si convinsi ca este pentru binele comun. Aceste persoane au o gandire pozitiva, privesc problema in ansambu, nu se lasa influentati, verifica informatiile ce le primesc, identifica potentiale cai de rezolvare, au cunostinte si pot recomanda persoane sau firme de incredere care vor rezolva problema favorabil cu garantii de buna executie.

      Va prezint 6 pasi care ar trebui urmati pentru o mai buna gestionare a situatiilor care aparent par fara iesire.

Citeste si ...

error: Continutul este protejat !!!