Administrarea imobiliara „mica”

     Daca primariile gestioneaza si administrea domenii publice precum; imobile de locuit, biblioteti, parcuri, gradini zoologice, stranduri, piete publice si lista poate continua, din banii nostrii bineinteles, este vorba de impozitul pe care il paltim fiecare dintre noi, ce se intampla cu administrarile de alta natura care cad in sarcina cetatenilor cum ar fi; condominiile, asociatiile de porprietari, ce se intampla cu ele, sunt administrare eficient, in ce legislatie se incadreaza de exemplu un parc de copii dintr-un condominiu de unde si pana unde sunt responsabilitatile administratorilor de imobile. Azi dimineata am primit un telefon referitor la un caz in care un copil in varsta de 6 ani a alunecat pe sub o plasa de protectie a unui mobilier de joaca amplasat de dezvoltator in parcul de copii. O data cu evolutia imobiliara tot mai multe sarini cad in seama administratorilor de bloc, ele vin la pachet cu dezvoltarea imobiliara, gazonul din fata blocului daca se usuca cine raspunde, proprietarii sunt nemultumiti au pretentii tot mai mari fata de administratorii imobilelor care inca nu sunt in totalitate pregatiti de acest bum imobiliar. Sa nu mai vorbim de imobilele comuniste cu presedinti de asociatii cu varste intre 60 si 80 de ani. Oare ce eficienta si gandire poate sa aiba un astfel de presedinte si cum poate el sa fie fata in fata cu un administrator de 38 de ani cu viziuni total diferite fata de principiile comuniste cu care acesta a trait.

     Toate aceste intrebari se nasc si vin cu frustrari din partea noii generatii care e tot mai pretentioasa fata de bunurile comune si nu sta impasibila si nici nu tolereaza nereguli. Sunt imobile cumparate cu greu pe bani munciti sau credite ipotecare platibile pana la pensie.

     In acest context fata de legea asociatiilor de proprietari trebuie avuta o mai mare atentie si prioritate in a o pregatii si cred ca ea ar trebui de aici inainte sa vina cu o forma noua si periodic sa i se aduca imbunatatiri. Cred ca noua generatie ar trebui sa se implice mai mult in problemele comunitatii sa cunoasca legislatia in vigoare si sa o aplice intocmai. Sa se implice im treburile comunitatii sa formeze comitete executive eficiente in asociatiile de proprietari in care sunt inscrisi. Chiar si cu aceasta forma de asociere actula asociatiile de proprietari pot face mici minuni si pot imbunatatii viata la comun cu decizii ferme si bazate pe necesitati cu cheltuieli de 15 lei pe luna pe apartament.

Citeste si ...

error: Continutul este protejat !!!