Contoarele cu citire radio

Contoarele cu citire radio sunt „Cireassa de pe tort” pentru administrarea moderna. In primul rand unele de o generatie noua vor avea o clasa de precizie mult superioara si vor avea cateva elemente care ni vor permite fraudarea acestora. Daca ele sunt montate corect acestea vor oferi o siguranta si o certitudine pentru administrator ca indexul citit va fi unul autentic fara interventii frauduloase.  Aceste contoare cu citire radio ar trebui sa fie montate corespunzator pe orizontala de obicei in aceasta pozitie oferind un indice de clasa de precizie foarte apropiat de cel de la bransament. 

Preluarea indexului din contoarele cu citire radio

Pentru modelele din categoria cele mai performate dar nu neaparat cele mai scumpe citire se face prin unde radio. Un semnal este transmis intr-un perimetru de citire. Trasmitatorul si receptorul de pe contoare va sesiza acest semnal care ii spune „activeaza-te solicit index”. Acestea emit un semnal de scurta durata cu citirea catre receptor. Receptorul inregistreaza valorile. In aczul in care nu reuseste sa primeasca toate valorile se va deplasa intr-o alta locatie. Pe partea cealalta a blocului de exemplu. In acest caz operatiunea va fi repetata. Citirea contoarelor radio se face in interval foarte scurt si prin unde radio. Acestea nu sunt daunatoare si au o activitate de doar cateva secunde dupa care intra in repasus. Din acest motiv bateria acestora are o durata de viata de 12 ani. Mult peste termenul de garantie al acestora.

Obligatoriu contoarele cu citire radio trebuie sa fie sigilate cel putin la mufa de intrare. Pe iesire pot fi lasate liber oferind usurinta in reparatii acolo unde este cazul. Nu trenuie sa ne sperie acest fapt, ca ele sunt nesigilate la partea de iesire. In cazul in care paleta este blocata acest contor va indica o eroare. Aceasta eroare se vede imediat pe raportul de citire. O alta calitate a contoarelor cu citire radio. In cazul in care sunt montate invers la citire acestea ofera o informatie numita backflow. La modelele mai noi acesta curegere prin contor in sens invers este contorizata. Ea poate fi adaugata ulterior la consumul de forwardflow.

Prelucarea informatiei de la terminalele radio

Preluare informatiei de catre administrator se face simplu printr-un fisier atat in forma scrisa cat si digitala. Societatea care efectueaza citirea transmite fisierul excel catre administrator acesta daca este informatizat poate importa acest fisier prin cateva click-uri direct in programul de administrare. Astfel se elimina aproape de 99% erorile de citire sau redactare. Un alt avantaj majos il reprezinta faptul ca in perioada de citire peroanele implicate se sinconizeaza astfel incat citirile sa fie facute cat mai apropiate unele de altele eliminandu-se astfel posibilele diferente din cauza intervalului de citire intre contorul de bransament si contoarele cu citire radio individuale.

       

Citeste si ...

error: Continutul este protejat !!!