Platile prin metoda alternativa

Plata intretinerii la asociatiile de proprietari prin metoda alternativa PayPoint

Incepand cu luna martie 2018 a fost lansata cu succes o noua metoda de plata alternativa a cheltuielilor de contributie pentru Asociatiile de proprietari. Metoda este una foarte simpla si se datoreaza unor dezvoltatori de soft pentru asociatii de proprietari in parteneriat cu PayPoint.

Unde gasim terminalele PayPoint?

Terminalale le gasim in magazine de tip ABC in papetarii. Terminalele de plati sunt operate de personalul din magazin. Clientul se prezinta cu nota de plata, operatorul scaneaza codul de bare si va emite o chitanta.

Platile prin metoda alternativa
Plata intretinerii prin metoda alternativa la terminalele Paypoint

Avantajele fata de alte sisteme alternative sunt usurinta in plata si faptul ca nu este necesar sa ai alte cunostinte de operare a unor aparate electronice, digitale pentru plata. Locatarul se prezinta cu nota la magazin operatorul scaneaza codul clientul plateste operatorul va emite o chitanta. Simplu nu?

Aceasta metoda alternativa prezentata face parte dintr-un parteneriat intre procesatorul de plati PayPoint si dezvoltatorul de soft informatic pentru asociatiile de proprietari XiSoft. Pentru a putea beneficia de acest serviciu administratorul de condominiu trebuie sa activeze aceasta optiune din softul partener. Operatiunea este una simpla trebuie bifata o casuta. Softul va genra automat codurile unice PayPoint pentru fiecare apartament in parte.

La inchiderea lunii pe langa listele de plata si explicatiile aferente va lista pe foaie A4 Nota de plata, nominale pentru fiecare apartament. Aceasta are prevazut pe prima pagina codul de bare unic. Notele de plata vor fi introduse in cutia postala a fiecarui locatar. Acest se va prezenta pentru plata la orice terminal PayPoint indiferent locul unde se afla. Notele de plata pot fi transmise si prin email. Terminalele sunt situate de regula in locatii de tip ABC, magazine de vanzare a ziarelor, benzinarii, papetarii, etc.

Avantajul este acela ca locatarul are la dispozitie un orar de plata foarte extins fiind vorba de orarul magazinelor respective iar reteaua magazinelor partenere PayPoint este una extinsa. Ea numara nu mai putin de 11 700 magazine si se extinde. Clientul pe lanaga plata a intretinerii mai cumpara si un ziar sau o paine.

Plata intretinerii la terminalele SelfPay

Daca vorbim de aparatele de tip SelfPay pentru cei care nu sunt familiarizati cu termenul, mai pe romaneste, platesti singur. La aceste aparate este nevoie sa identifici operatorul caruia te adresezi pentru plata pe ecranul respectiv. Trebuie sa introduci codul de client si sa introduci banii in aparat. Aparatul nu da rest si nu functioneaza cu monede. Este necesar sa ai bani potriviti. In cazul in care nu ai bani ficsi va trebui sa te multumesti cu o plata in avans la furnizor de utilitati. Un alt impediment este acela ca de multe ori se intampla ca aparatele de acest fel sa nu recunoasca bancnotele introduse. In acest fel procedura devine destul de frustranta. Oricum acest scenariu este unul pesimist, dar descurajator in cazul in care se intampla atunci cand folosesti aceast aparat pentru prima oara.

Beneficiile Asociatiilor de proprietari

Folosind softul partener si activand platile prin metoda alternativa, serviciul de incasare prin PayPoint, Un-Doi Centru de plati, Orange Money, Pago, asociatiile de proprietari pot eliminarea definitiv orarul de casierie. Unele asociatii au aplicat deja aceasta metoda, rezultand asta din site-ul celor de la XiSoft. Astfel se reduc cheltuielile cu casieria iar banii colectati prin metodele alternative intra direct in contul asociatiei de proprietari. De acolo prin metode de plata electronice se pot face platile catre furnizorii de utilitati prin cateva click-uri. Operatiunile sunt lipsite de erori totul facandu-se prin import de facturi fara erori de operare. Majoritatea furnizorilor de servicii au dezvoltat metode alternative de incasare. Un circuit al banilor mai transparent, mai omogen si mai clar este foarte evident in acest caz. Odata familiarizati cu aceste metode de plata, respectiv incasare totul va parea mult mai simplu.

Citeste si ...

error: Continutul este protejat !!!